Hoge bloeddruk? Wat volgens onderzoek de mogelijkheden zijn.

QUOTE BOARD
 
Uit epidemiologische en experimentele studies blijkt dat omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren (ω3 PUFA’s), bij voorkeur met inbegrip van docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA), voordelen kunnen hebben voor de volksgezondheid op cardiovasculair gebied door vermindering van modificeerbare risicofactoren.

“De optimale inname in zowel systolische als diastolische bloeddrukverlagingen (mm Hg) werd verkregen door matige doses tussen 2 g/d en 3 g/d.”

“Subgroepstudies lieten sterkere en ongeveer lineaire dosis-responsrelaties zien bij hypertensieve, hyperlipidemische en oudere populaties.”

“Deze dosis-respons meta-analyse toont aan dat de optimale gecombineerde inname van omega-3 vetzuren voor bloeddrukverlaging waarschijnlijk tussen 2 g/d en 3 g/d ligt. Doses van de inname van omega-3 vetzuren boven de aanbevolen 3 g/d kunnen in verband worden gebracht met extra voordelen bij het verlagen van de bloeddruk bij groepen met een hoog risico voor hart- en vaatziekten.”

“Klinische implicaties: Een optimale dosis omega-3 vetzuren is mogelijk nodig voor bloeddrukcontrole in de algemene bevolking, maar personen met een hoog risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten kunnen baat hebben bij hogere doses.”

 

WAT JE MOET WETEN
 
Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen, wat betekent dat de mens genetisch gezien voldoende van deze voedingsstoffen moet binnenkrijgen om gezondheid tot stand te brengen en ziekte te voorkomen. Elke cel in elk orgaan in het lichaam heeft omega-3 vetzuren nodig voor een goede structuur en functie.

Een gebrekkige inname van omega-3-vetzuren is dus op zich al een risicofactor voor hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hoge bloedsuikerspiegel, ontstekingen en een verminderde immuniteit. Dit zijn allemaal primaire risicofactoren voor hartziekten, kanker, obesitas, diabetes, dementie, depressie, prikkelbare darm, Crohn’s en vrijwel elke andere chronische ziekte.

Je lichaam en hersenen kunnen eenvoudigweg niet goed werken zonder voldoende inname van omega-3 vetzuren en een gebrekkige inname is een primaire oorzakelijke factor bij vrijwel elke chronische ziekte.

 

WAT JE KUNT DOEN
 
Preventie is altijd het beste. Hoge bloeddruk kan worden veroorzaakt door verschillende oorzaken zoals stress, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, dus het is belangrijk dat die maatregelen worden aangepakt. 

Daarnaast is het belangrijk ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Het eten van een verscheidenheid aan omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals vette vis uit koud water, chiazaden, walnoten, lijnzaad, hennepzaad, eierdooiers, zeewier, algen en chlorella, maar de gemakkelijkste, meest efficiënte en meest voordelige manier om dat te doen is door aanvulling met een visolie van hoge kwaliteit. 

Wij bevelen het volgende product aan omdat we weten dat het bedrijf de bron controleert op zware metalen, wat niet bij alle omega-3-supplementen gebeurt. Ze worden op veel plaatsen online verkocht, maar ook in de winkel bij Holland & Barrett.


www.arctic-blue.com