Houdingsoefiningen

Jouw houding is de spiegel van jouw gezondheid.

Veel dagelijkse activiteiten veroorzaken grote belasting van de wervelkolom, wat leidt tot abnormale houdingsveranderingen.

Houdingen zoals urenlang zitten, het gebruik van tablets en smartphones of lange perioden van lezen zijn grote factoren, en veel van deze activiteiten beginnen op jonge leeftijd.

Een goede houding is niet alleen belangrijk voor jouw wervelkolom en het voorkomen van blessures, hoofdpijn, pijn en degeneratie, ook niet te onderschatten, het effect op de longcapaciteit, cognitieve functies, stemmingsregulatie, spijsvertering, bloedsomloop, hart- en vaatziekten, spanning en energielevel.

Kortom, jouw houding heeft direct invloed op het vermogen om een gezond lichaam te hebben dat het leven ondersteunt dat jij wilt.

Pectoral stretches

 

Deze oefening helpt de strakke borstspieren aan de voorkant van de borstkas te strekken en de schoudergewrichten naar achteren te bewegen. Waarom is dit belangrijk? Afgeronde schouders en een naar voren gericht hoofd kunnen tot 30% vermindering van de longcapaciteit veroorzaken! Denk hieraan de volgende keer als jij je vermoeid voelt of een slechte concentratie hebt.

1.  Ga in een open deuropening staan. Plaats de ellebogen iets onder schouderhoogte en plaats jouw hand en onderarm op elk van de deurkozijnen.

2.  Leun langzaam naar voren totdat je een lichte rekking in de borst voelt. Houd 30 seconden vast, herhaal 3 keer.

 

All Fours oefening

Deze oefening helpt de zwakke spieren in de wervelkolom te versterken en de schouders en nek terug te brengen vanuit hun voorwaartse positie.

1.  Begin met de armen en benen op de grond

2.  Hef één arm en het tegenovergestelde been om horizontaal te blijven

3.  Houd 10 seconden vast

4.  Herhaal met het andere arm en been

 

Doe deze oefening in totaal 3 minuten, met langzame gecontroleerde bewegingen. Hef gedurende de hele 3 minuten het hoofd omhoog zodat jouw ogen naar het plafond kijken om zo de natuurlijke ronding in de nek te creëren. Gebruik eventueel een muur voor ondersteuning als je uit balans raakt 

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Succes!