Veelgestelde Vragen

De meest voorkomende reden waarom mensen chiropractie zoeken, is pijn, vooral rugpijn. Het is belangrijk op te merken dat u niet de enige bent die dit probleem ervaart, aangezien ongeveer 80% van de mensen op een bepaald moment in hun leven een invaliderend rugprobleem zal tegenkomen.

Wanneer u te maken heeft met rugpijn, kan dit een aanzienlijke impact hebben op verschillende aspecten van uw leven. Of u nu last heeft van lage rugpijn of pijn in de bovenrug, het leidt vaak tot verlof, verstoort uw slaappatroon, maakt sporten uitdagend en beĆÆnvloedt uw vermogen om volledig met vrienden en familie om te gaan. Het komt vaak voor dat mensen ook symptomen ervaren zoals ischias, zenuwpijn, gevoelloosheid of tintelingen in de benen en tenen.

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is het mechanisch van aard, als gevolg van onjuiste beweging of disfunctie in de rug. Dit kan te wijten zijn aan onder andere hernia’s, spierspasmen, stenose, scoliose of een slechte houding. Hoewel het minder vaak voorkomt, kan rugpijn ook worden veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis, infecties of kanker.

Onze benadering van de behandeling van rugpijn omvat het identificeren van de onderliggende oorzaak van uw pijn. We beginnen met het stellen van specifieke vragen en het uitvoeren van een grondig onderzoek om relevante informatie te verzamelen.

Als je rugpijn hebt, wil je snel weer je leven oppakken. Chiropractie is een medicijnvrije benadering van rugpijn die naar de bron gaat in plaats van de symptomen tijdelijk te maskeren.

Onze chiropractoren zijn gunstig gelegen voor Amsterdam, Amstelveen en omstreken. Zij zijn ervaren in het helpen van mensen met rugklachten weer op de rails te krijgen.

Je nek bestaat uit 7 botten of wervels die op elkaar gestapeld zijn. Deze wervels worden gescheiden door schijven van kraakbeen en verbonden door ligamenten. De spieren in uw nek zijn verantwoordelijk voor zowel beweging als het behouden van de juiste houding.

De nek speelt een cruciale rol bij het dragen van het gewicht van uw hoofd, dat gemiddeld zo’n 4-5 kilogram weegt. Bovendien is de nek zeer mobiel, waardoor hij vatbaar is voor verschillende problemen en aandoeningen.

Nekpijn gaat vaak gepaard met andere symptomen zoals hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, hernia, tinnitus, aangezichtspijn, degeneratie, stenose, schouderpijn, RSI (Repetitive Strain Injury), carpaaltunnelsyndroom of armpijn. Deze symptomen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op uw vermogen om te slapen, te werken, te sporten en uw gezinsverantwoordelijkheden te vervullen. Daarom is het vinden van effectieve oplossingen voor nekpijn van cruciaal belang.

Onze benadering van het aanpakken van nekpijn begint met het identificeren van de onderliggende oorzaak. Hoewel een slechte houding een veelvoorkomende oorzaak is, kan nekpijn ook het gevolg zijn van degeneratie, hernia’s, scoliose of stenose. Door middel van een uitgebreid onderzoek en een reeks vragen stellen we de oorzaak van uw pijn vast en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Dit plan kan een combinatie van hands-on therapieĆ«n en gerichte oefeningen bevatten.

Als u nekpijn heeft, nodigen wij u uit om op de link te klikken voor meer informatie over wat u kunt verwachten als u onze kliniek bezoekt. Onze ervaren chiropractors zijn toegewijd om mensen met nekpijn te helpen hun kwaliteit van leven terug te krijgen en weer op het goede spoor te komen.

Hoofdpijn is een veel voorkomende zorg die veel mensen ertoe brengt om zorg te zoeken bij Pure Health Chiropractie. We hebben een speciaal klinisch belang bij het aanpakken van dit probleem, omdat we begrijpen welke impact het kan hebben op uw dagelijks leven. Omgaan met hoofdpijn gaat verder dan de pijn zelf – het kan het een uitdaging maken om te werken, voor uw gezin te zorgen en te genieten van quality time met dierbaren.

Hoofdpijn kan variƫren in ernst en frequentie, en er zijn tal van mogelijke oorzaken voor. Over het algemeen kunnen hoofdpijn worden onderverdeeld in twee groepen:

Secundaire hoofdpijn: Dit zijn hoofdpijn die optreedt als gevolg van een onderliggend probleem. Veel voorkomende voorbeelden zijn sinushoofdpijn, die wordt veroorzaakt door sinusproblemen, en cervicogene hoofdpijn, die voortkomt uit nekproblemen.

Primaire hoofdpijn: deze hoofdpijn wordt niet geassocieerd met een onderliggende aandoening. Spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn behoren tot de meest voorkomende vormen van primaire hoofdpijn. Met name clusterhoofdpijn en migraine kunnen buitengewoon slopend zijn en uw algehele kwaliteit van leven aanzienlijk beĆÆnvloeden. Mensen die deze hoofdpijn ervaren, kunnen ook aanvullende symptomen hebben, zoals tinnitus, aangezichtspijn, RSI (Repetitive Strain Injury), carpaaltunnelsyndroom, schouderpijn, evenwichtsproblemen, nekpijn en nekstijfheid.

Als u bij ons komt voor hulp bij uw hoofdpijn, nemen we de tijd om u gedetailleerde vragen te stellen en een grondig onderzoek uit te voeren. Dit stelt ons in staat om beter te begrijpen wat voor soort hoofdpijn u ervaart en om een plan op maat te maken dat specifiek is afgestemd op uw behoeften.

Onze chiropractors hebben uitgebreide ervaring in het helpen van mensen in Amsterdam, Amstelveen en de omliggende gebieden om verlichting te vinden van hoofdpijn en hun welzijn terug te krijgen.

Migraines have a significant impact on individuals within our community, and it is crucial to assist clients in identifying the underlying causes of their condition and implementing effective management strategies. Chiropractic care offers a drug-free approach to managing migraines, attracting individuals who have tried various treatments without success. When you consult us for migraine relief, our approach involves in-depth questioning and a detailed examination to gain a better understanding of the specific cause of your migraines. Based on our findings, we will create a personalized plan tailored to your unique needs and aimed at providing effective relief.

Wanneer u kaakpijn ervaart, kan dit uw leven op verschillende manieren beĆÆnvloeden. Het kan het moeilijker maken om te eten, moeilijker om te praten en nog moeilijker om te slapen. Hoewel kaakpijn vaak voorkomt, is het een aandoening waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Veel van de mensen die we zien die kaakpijn hebben, hebben het gevoel dat andere mensen echt niet begrijpen waarom ze er zo ellendig mee zijn. Je hebt misschien de termen “TMJ” en TMD gehoord, maar niet echt begrepen wat ze betekenen. TMJ staat voor temporomandibulair gewricht, wat de technische naam is voor uw kaakgewrichten. Je hebt er twee (Ć©Ć©n aan elke kant).

TMD staat voor temporomandibulair gewrichtsdisfunctie. Het verwijst naar pijn en disfunctie van de spieren die uw kaak bewegen en de gewrichten van uw kaak (TMJ).

Vaak ervaren mensen met TMD ook aangezichtspijn, hoofdpijn, nekpijn, migraine, oorsuizen en schouderproblemen.

Onze chiropractors hebben een speciale interesse in het helpen van mensen met TMD.

Onze benadering van TMD, TMJ-disfunctie en kaakproblemen is om:
– beoordeel uw kaakgewrichten en spieren
– uw houding beoordelen (uw houding, vooral van uw nek, kan van invloed zijn op hoe uw kaak werkt)
– werk samen met uw tandarts
– zorg voor chiropractie en oefeningen om eventuele problemen te verbeteren

Wanneer iemand ons raadpleegt om hulp te zoeken bij zijn kaakproblemen, is onze benadering om te vragen
uw vragen en doe een gedetailleerd onderzoek om uw situatie beter te begrijpen.
Zodra we dit hebben gedaan, kunnen we een plan opstellen op basis van uw unieke bevindingen.

Vindt u uw schouders vaak strak en gespannen? Is het je opgevallen dat je kin verder naar voren steekt dan voorheen? Misschien hebben anderen erop gewezen dat uw houding slapper lijkt dan vroeger. Het is belangrijk om te erkennen dat houding een belangrijke rol speelt in onze algehele gezondheid.

Een slechte houding kan bijdragen aan verschillende symptomen, waaronder:

Nek pijn
Hoofdpijn
Kaak problemen
Schouder pijn
Spierstrakheid
Onder rug pijn
Beperkt bewegingsbereik in de nek en schouders

Het aanpakken van een slechte houding is cruciaal voor het behoud van de gezondheid van de wervelkolom naarmate we ouder worden. Het is essentieel om de onderliggende oorzaken vast te stellen en de betrokken weefsels te identificeren om een effectief plan te ontwikkelen om uw houding te verbeteren, ongeacht uw leeftijd of hoe lang het probleem al aanhoudt.

Wanneer u ons raadpleegt voor hulp bij uw houding, nemen we de tijd om u gedetailleerde vragen te stellen en een grondig onderzoek uit te voeren om uw specifieke situatie beter te begrijpen. Op basis van de bevindingen van onze evaluatie zullen we een plan op maat ontwikkelen om uw houdingsproblemen aan te pakken en u te helpen een betere afstemming en algeheel welzijn te bereiken.

Als u het ongemak van een beknelde zenuw ervaart, kan het zoeken naar chiropractische zorg een nuttige optie zijn. Beknelde zenuwen treden op wanneer een zenuw samengedrukt of geĆÆrriteerd raakt, wat leidt tot symptomen zoals pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in het getroffen gebied. Bij Pure Health Chiropractic gebruiken onze chiropractors verschillende technieken om beknelde zenuwen aan te pakken en verlichting en genezing te bevorderen.

Hier zijn enkele van de benaderingen die we gebruiken:

Spinale aanpassingen: onze chiropractors gebruiken specifieke technieken om de wervelkolom opnieuw uit te lijnen, met als doel de druk op de zenuwen te verlichten, irritatie te verminderen, spierspanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Door de juiste uitlijning te herstellen, streven we ernaar de normale zenuwfunctie te herstellen.

Mobilisatie: voorzichtig strekken en bewegen van het aangetaste gewricht of de wervelkolom kan worden gebruikt om de spanning te verlichten en de optimale zenuwfunctie te herstellen. Deze techniek kan ongemak verminderen en de mobiliteit verbeteren.

Oefening en revalidatie: Onze chiropractors kunnen specifieke oefeningen en rekoefeningen aanbevelen om de ondersteunende spieren te versterken, de houding te verbeteren en de algehele gezondheid van de wervelkolom te verbeteren. Door de onderliggende oorzaken van de beknelde zenuw aan te pakken, kunnen deze oefeningen de symptomen helpen verlichten en toekomstige gebeurtenissen voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat de oorzaak van een beknelde zenuw van persoon tot persoon kan verschillen. Chiropractische zorg heeft tot doel aanzienlijke verlichting te bieden en genezing te bevorderen zonder de noodzaak van een operatie of overmatig gebruik van pijnstillers.

Onze chiropractors hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen in Amsterdam, Amstelveen en omgeving die te maken hebben met beknelde zenuwen. We zijn toegewijd om u te helpen weer op het goede spoor te komen en uw algehele welzijn te verbeteren.

ADD en ADHD zijn neurologische ontwikkelingsstoornissen die worden gekenmerkt door symptomen zoals onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit. De oorzaken van deze aandoeningen zijn complex en multifactorieel, waarbij genetische, omgevings- en neurologische factoren betrokken zijn. Momenteel omvatten de steunpilaren van de behandeling van ADD en ADHD medicatie, gedragstherapie, educatieve ondersteuning en aanpassingen van levensstijl.

Chiropractische zorg omvat meestal spinale aanpassingen, manipulatie en andere technieken om verkeerde uitlijningen of disfuncties in de wervelkolom aan te pakken. Chiropractische aanpassingen kunnen de algehele functie van het zenuwstelsel verbeteren en hebben bijgevolg een positieve invloed op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder ADD.

Hoe werkt dat?

Neuroplasticiteit verwijst naar het vermogen van de hersenen om hun structuur en functie te reorganiseren en aan te passen als reactie op leren, ervaringen en veranderingen in de omgeving. Het omvat de vorming van nieuwe neurale verbindingen en de wijziging van bestaande.

Chiropractische zorg beĆÆnvloedt neuroplasticiteit via verschillende mechanismen:

Sensorische input: Verkeerde uitlijning van de wervelkolom of gewrichtsdisfuncties interfereren met de juiste zenuwfunctie. Chiropractische aanpassingen herstellen de juiste uitlijning en gewrichtsmobiliteit, wat helpt de overdracht van sensorische signalen van het lichaam naar de hersenen te normaliseren. Deze verbeterde sensorische input heeft een positieve invloed op neuroplasticiteit door nauwkeurige en consistente informatie te verstrekken die de hersenen kunnen verwerken.

Proprioceptie: chiropractische zorg verbetert proprioceptie, het vermogen van het lichaam om zijn positie, beweging en ruimtelijke oriƫntatie te voelen. Een goede proprioceptie is cruciaal voor motorische controle en coƶrdinatie. Door de uitlijning en mobiliteit van gewrichten te verbeteren, verbeteren chiropractische aanpassingen de proprioceptieve feedback naar de hersenen, waardoor een betere motorische functie wordt bevorderd en neuroplastische veranderingen die verband houden met motorisch leren worden ondersteund.

Stressvermindering: Chiropractische zorg helpt stressniveaus te verminderen, zowel fysiek als emotioneel. Stress en overweldiging kunnen nadelige effecten hebben op de hersenen, waaronder stoornissen in neuroplasticiteit. Door stress te verlichten en ontspanning te bevorderen, creƫert chiropractische zorg een gunstigere omgeving voor het optreden van neuroplastische veranderingen.

Onze chiropractors zijn ervaren in het helpen van mensen met ADD en/of ADHD problematiek in Amsterdam, Amstelveen en omgeving. Wij streven ernaar u te helpen weer op het goede spoor te komen en uw algehele welzijn te verbeteren.

Een hernia, ook bekend als een hernia of gescheurde schijf, treedt op wanneer het zachte binnenmateriaal van een tussenwervelschijf door een verzwakte of beschadigde buitenlaag steekt. Het resultaat is druk op nabijgelegen zenuwen, wat leidt tot symptomen zoals pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in het gebied dat door de aangedane zenuw wordt geleverd.

Chiropractische zorg richt zich op het diagnosticeren en behandelen van musculoskeletale aandoeningen, met name aandoeningen die verband houden met de wervelkolom. Hoewel chiropractische zorg een hernia niet direct kan herstellen, kan het wel symptomatische verlichting bieden en de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam ondersteunen. Hier is hoe chiropractische zorg kan helpen bij een hernia in de wervelkolom:

Pijnbehandeling: chiropractors gebruiken verschillende technieken om pijn geassocieerd met een hernia in de wervelkolom te verlichten. Door verkeerde uitlijning, gewrichtsbeperkingen en spierspanning aan te pakken, vermindert chiropractische zorg de druk op de aangetaste zenuwen en verlicht het de pijn.

Verbeterde uitlijning van de wervelkolom: chiropractici herstellen de juiste uitlijning en functie van de wervelkolom. Door de uitlijning van de omliggende wervels te optimaliseren, willen ze de druk op de hernia verminderen en een gunstigere genezingsomgeving creƫren.

Verminderde ontsteking: Ontsteking gaat vaak gepaard met hernia van de wervelkolom en draagt bij aan pijn en ongemak. Chiropractische aanpassingen helpen om de juiste beweging van het ruggenmerggewricht te herstellen, wat ontstekingen kan verminderen.

Verhoogde mobiliteit en flexibiliteit: chiropractische aanpassingen verbeteren de beweeglijkheid van gewrichten en vergroten de flexibiliteit van de wervelkolom. Dit verbeterde bewegingsbereik kan bijdragen aan een vermindering van de symptomen en een verbeterde kwaliteit van leven voor personen met een spinale hernia.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel chiropractische zorg aanzienlijke verlichting kan bieden voor veel mensen met een spinale hernia, er gevallen kunnen zijn waarin meer invasieve ingrepen, zoals een operatie, nodig zijn. Het doel van chiropractische zorg is om de noodzaak van een operatie te voorkomen, en chiropractors werken vaak samen met gerenommeerde neurologen of andere specialisten wanneer meer geavanceerde ingrepen nodig zijn.

In onze kliniek streven we ernaar om alomvattende zorg te bieden aan mensen met een hernia aan de wervelkolom, waarbij we waar mogelijk de nadruk leggen op niet-chirurgische benaderingen. We hebben een hoog slagingspercentage bij het helpen van patiƫnten om een operatie te voorkomen, maar we hebben ook vertrouwde medische professionals waarmee we samenwerken als een operatie noodzakelijk wordt voor uw specifieke geval.

Tinnitus is een aandoening die wordt gekenmerkt door de perceptie van geluid in de oren of het hoofd zonder enige externe bron. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder schade aan het gehoorsysteem, blootstelling aan hard geluid, oorontstekingen, medicijnen en onderliggende gezondheidsproblemen.

Chiropractische zorg voor tinnitus richt zich op het aanpakken van verkeerde uitlijningen of disfuncties in de wervelkolom, met name in het bovenste cervicale gebied, die de bloedstroom en zenuwfunctie kunnen beĆÆnvloeden, wat mogelijk bijdraagt aan de ontwikkeling of verergering van tinnitussymptomen. Chiropractoren gebruiken spinale aanpassingen, ook wel spinale manipulaties genoemd, om de wervelkolom opnieuw uit te lijnen en deze verkeerde uitlijningen of disfuncties te corrigeren.

Hoewel de effectiviteit van chiropractische zorg voor tinnitus van persoon tot persoon verschilt, hebben sommige onderzoeken positieve resultaten gerapporteerd, wat suggereert dat chiropractische aanpassingen in sommige gevallen tinnitussymptomen kunnen verlichten.

Als u chiropractische zorg voor tinnitus overweegt, is het belangrijk op te merken dat tinnitus verschillende onderliggende oorzaken kan hebben. Hoewel chiropractische zorg in bepaalde gevallen nuttig kan zijn, kunnen we, als uw tinnitus wordt veroorzaakt door factoren die niets met de wervelkolom te maken hebben, u helpen doorverwijzen naar andere professionals die gespecialiseerd zijn in die gebieden, zoals een otolaryngoloog (specialist in oor, neus en keel) of een neuroloog.

Onze chiropractors hebben ervaring met het helpen van mensen in Amsterdam, Amstelveen en omgeving met tinnitus. We kunnen een uitgebreide evaluatie geven om te bepalen of chiropractische zorg nuttig kan zijn voor uw specifieke geval en, indien nodig, u doorverwijzen naar andere specialisten voor verdere beoordeling en behandeling.

Chiropractische zorg biedt verschillende voordelen voor vrouwen tijdens zwangerschap en bevalling. Hier zijn enkele manieren waarop chiropractische zorg nuttig kan zijn:

Pijnverlichting: Veel zwangere vrouwen ervaren ongemak in hun onderrug, heupen en bekken vanwege de veranderingen in de uitlijning van hun lichaam en het extra gewicht van de opgroeiende baby. Chiropractische aanpassingen helpen deze pijn te verlichten door de juiste uitlijning te herstellen en de druk op de zenuwen te verminderen.

Bekkenuitlijning: Een goede uitlijning van het bekken is cruciaal voor een vlotte en ongecompliceerde bevalling. Chiropractors voeren aanpassingen uit om ervoor te zorgen dat het bekken goed is uitgelijnd, waardoor er meer ruimte is voor de baby om te dalen tijdens de bevalling en de kans op complicaties zoals stuitligging wordt verkleind.

Optimale foetale houding: chiropractische zorg helpt de baby aan te moedigen om de beste houding voor de geboorte aan te nemen. Door verkeerde uitlijning en spanning in het bekken en de omliggende ligamenten aan te pakken, kunnen chiropractors helpen bij het bevorderen van een optimale foetale positionering, zoals de positie van het hoofd naar beneden, wat een vlottere bevalling kan vergemakkelijken.

Verbeterde functie van het zenuwstelsel: het zenuwstelsel speelt een cruciale rol bij zwangerschap en geboorte. Chiropractische aanpassingen helpen de werking van het zenuwstelsel te optimaliseren door interferentie te verwijderen die wordt veroorzaakt door verkeerde uitlijningen of subluxaties in de wervelkolom. Dit kan de algehele gezondheid en het welzijn tijdens de zwangerschap verbeteren en de natuurlijke processen van het lichaam ondersteunen.

Kortere bevalling en bevalling: Studies suggereren dat chiropractische zorg tijdens de zwangerschap kan bijdragen aan kortere bevallings- en bevallingstijden. Door te zorgen voor een goede uitlijning van de wervelkolom en het bekken, kunnen chiropractische aanpassingen het lichaam helpen efficiƫnter te werken tijdens de bevalling, waardoor de duur van het proces mogelijk wordt verkort.

Herstel na de bevalling: chiropractische zorg komt ook vrouwen na de bevalling ten goede. Het lichaam ondergaat aanzienlijke veranderingen tijdens zwangerschap en geboorte, en chiropractische aanpassingen kunnen helpen bij het herstellen van de juiste uitlijning, het verlichten van postpartumongemak en het helpen bij herstel.

Als u chiropractische zorg tijdens de zwangerschap overweegt, is het belangrijk om een chiropractor te raadplegen die gespecialiseerd is in prenatale en postnatale zorg. Zij zullen de expertise en opleiding hebben om passende en veilige zorg te bieden aan zwangere vrouwen.

Onze chiropractors hebben ervaring met het helpen van mensen in Amsterdam, Amstelveen en omgeving met zwangerschapsgerelateerde problemen en het voorbereiden op de bevalling. We kunnen gespecialiseerde zorg bieden om aan uw specifieke behoeften te voldoen en uw reis te ondersteunen tijdens deze transformerende tijd.

Chiropractische zorg is inderdaad gunstig voor het bevorderen van bekkenstabiliteit. Het bekken is een cruciale structuur die de wervelkolom ondersteunt, gewicht draagt en beweging mogelijk maakt. Wanneer het bekken niet goed uitgelijnd of onstabiel is, kan dit leiden tot verschillende problemen, zoals lage rugpijn, heuppijn en verminderde mobiliteit. Bij Pure Health Chiropractic zijn onze chiropractors gespecialiseerd in het optimaliseren van de uitlijning en functie van het bewegingsapparaat, inclusief het bekken, om pijn te verlichten en het algehele welzijn te verbeteren.

Hier zijn een paar manieren waarop chiropractische zorg de bekkenstabiliteit kan helpen verbeteren:

Chiropractische aanpassingen: onze chiropractors gebruiken handmatige aanpassingen of zachte technieken om verkeerde uitlijningen of disfuncties in de wervelkolom en het bekken te corrigeren. Door gecontroleerde kracht uit te oefenen op specifieke gewrichten, kunnen we de juiste uitlijning, mobiliteit en balans herstellen. Deze aanpassingen helpen de bekkenbotten opnieuw uit te lijnen, gewrichtsbeperkingen te verminderen en stress op omliggende spieren en weefsels te verminderen, wat uiteindelijk de stabiliteit bevordert.

Verbeterde functie van het zenuwstelsel: Het zenuwstelsel speelt een cruciale rol bij het in stand houden van de algehele gezondheid en functie van het lichaam. Chiropractische aanpassingen helpen de werking van het zenuwstelsel te optimaliseren door interferentie te verwijderen die wordt veroorzaakt door verkeerde uitlijningen of subluxaties in de wervelkolom. Dit kan de natuurlijke processen van het lichaam verbeteren, waaronder het bevorderen van stabiliteit en het verbeteren van het algehele welzijn.

Als u bekkeninstabiliteit of gerelateerde symptomen ervaart, is het raadzaam om een gekwalificeerde chiropractor te raadplegen. Ze zullen uw toestand beoordelen, een grondig onderzoek uitvoeren en een persoonlijk behandelplan ontwikkelen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Chiropractische zorg kan helpen de bekkenstabiliteit te herstellen, pijn te verlichten en uw algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Bij Pure Health Chiropractic zijn onze ervaren chiropractors toegewijd aan het helpen van mensen met bekkeninstabiliteit en aanverwante problemen. We bieden gespecialiseerde zorg die is toegesneden op uw unieke situatie om u te helpen uw stabiliteit te herstellen en uw welzijn te verbeteren.

Chiropractische zorg kan inderdaad worden gebruikt als aanvullende benadering voor het beheersen van scoliose, een aandoening die wordt gekenmerkt door een abnormale zijwaartse kromming van de wervelkolom. Hoewel chiropractische zorg de kromming zelf niet kan omkeren, kan het verlichting bieden van symptomen, de algehele gezondheid en beweging van de wervelkolom verbeteren en het algehele welzijn ondersteunen.

Hier zijn enkele manieren waarop chiropractische zorg mensen met scoliose ten goede kan komen:

Pijnbestrijding: chiropractors gebruiken verschillende technieken, waaronder spinale aanpassingen, om afwijkingen van de wervelkolom te verminderen en de juiste gewrichtsfunctie te herstellen. Door de spanning op de spieren en zenuwen te verminderen, kan chiropractische zorg bijdragen aan pijnverlichting die gepaard gaat met scoliose.

Verbeterde mobiliteit van de wervelkolom: chiropractische aanpassingen hebben tot doel de juiste uitlijning van de wervelkolom te herstellen en de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren. Door verkeerde uitlijning en beperkingen van de wervelkolom aan te pakken, kan chiropractische zorg de algehele functie en mobiliteit van de wervelkolom verbeteren. Dit kan leiden tot een groter bewegingsbereik, verbeterde flexibiliteit en een betere houding. Het versterken van de ondersteunende spieren van de wervelkolom door gerichte oefeningen kan ook helpen de progressie van scoliose te verminderen.

Aanverwante problemen aanpakken: Scoliose kan gepaard gaan met secundaire problemen zoals hoofdpijn, spierspanning en zenuwirritatie. Chiropractische zorg richt zich op het verbeteren van de uitlijning van de wervelkolom en het verminderen van spanning in de omliggende weefsels, wat kan helpen deze symptomen te verlichten en het algehele welzijn te verbeteren.

Holistische benadering: Chiropractische zorg heeft een holistische benadering van de gezondheidszorg, waarbij het aangeboren vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen wordt erkend. Naast spinale aanpassingen, kunnen chiropractors begeleiding geven bij het aanpassen van levensstijl, waaronder oefeningen, voeding en technieken voor stressbeheersing, om de algehele gezondheid en het welzijn te ondersteunen.

Het is belangrijk op te merken dat de behandeling van scoliose vaak een multidisciplinaire aanpak vereist. Voor sommige personen kan het nodig zijn om samen te werken met orthopedische specialisten, fysiotherapeuten en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die ervaring hebben met de behandeling van scoliose. Behandelplannen moeten worden gepersonaliseerd op basis van de ernst en specifieke behoeften van elk individu. Bij Pure Health Chiropractic hebben we gerenommeerde contacten op deze gebieden en kunnen we indien nodig passende verwijzingen geven.

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening die wordt gekenmerkt door de afbraak van
kraakbeen en de ontwikkeling van benige gezwellen aan de gewrichtsranden. Chiropractie
aanpassingen verbeteren de gewrichtsmobiliteit, verminderen pijn en verbeteren de algehele functie in
mensen met artrose. Verbeteringen in mobiliteit en stabiliteit zullen aanzienlijk helpen om verdere progressie van artrose en degeneratie te vertragen of te vertragen.

Onze chiropractors zijn ervaren in het helpen van mensen in Amsterdam, Amstelveen en
omliggende gebieden met artrose weer op gang komen.

Chiropractische zorg kan enige verlichting bieden voor personen met spinale stenose. Spinale stenose is een aandoening die wordt gekenmerkt door de vernauwing van het wervelkanaal, wat druk kan uitoefenen op de zenuwen en symptomen kan veroorzaken zoals pijn, gevoelloosheid en zwakte. Chiropractoren zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die gespecialiseerd zijn in de wervelkolom. Ze gebruiken verschillende technieken om de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren, zenuwirritatie te verminderen en symptomen die verband houden met spinale stenose te verlichten. In ernstige gevallen waarin conservatieve maatregelen onvoldoende zijn, kan chirurgische ingreep worden overwogen. Mocht dit voor u passend zijn, dan hebben wij een goed netwerk van neurologen om voor u te blijven zorgen.

Chiropractische aanpassingen zijn gericht op het herstellen van de juiste uitlijning van de wervelkolom en mobiliteit die een positieve invloed hebben op het zenuwstelsel en het vermogen om optimaal functioneren. Afwijkingen in de wervelkolom, met name in de onderrug en bekken kunnen mogelijk bijdragen aan of verergeren van menstruatiepijn.
Door aanpassingen aan de wervelkolom en het bekken uit te voeren, verlichten chiropractors
eventuele spanning of beperkingen in het bewegingsapparaat, mogelijk leidend
om pijn en ongemak te verminderen, de bloedstroom en zenuwfunctie te verbeteren,
wat helpt om menstruatiepijn te verminderen.

Chiropractische technieken kunnen nuttig zijn voor mensen met aangezichtspijn
verschillende manieren.
Temporomandibulair gewricht (TMJ) disfunctie: chiropractors bieden verlichting voor
TMJ-disfunctie, een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn en disfunctie in de kaak
gewricht en omliggende spieren. Chiropractische aanpassingen helpen de kaak opnieuw uit te lijnen
gewricht en vermindert de spanning in de betrokken spieren, wat het gezicht kan verlichten
pijn.
Nek- en bovenrugspanning: De spieren en gewrichten van de nek en bovenrug
rug zijn verbonden met die van het gezicht. Wanneer spanning of
verkeerde uitlijning optreedt in deze gebieden, kan dit bijdragen aan aangezichtspijn.
Chiropractische aanpassingen verlichten spanning en corrigeren verkeerde uitlijningen,
aangezichtspijn verminderen.
Zenuwcompressie: In sommige gevallen kan aangezichtspijn verband houden met zenuwen
compressie of irritatie. Chiropractoren evalueren de wervelkolom en de omgeving

gebieden om eventuele zenuwgerelateerde problemen te identificeren. Door verschillende chiropractie te gebruiken
technieken verlichten ze de druk op de zenuwen wat verlichting geeft
aangezichtspijn geassocieerd met zenuwcompressie.
Houdingscorrectie: een slechte houding, vooral in de nek en bovenrug, kan dit veroorzaken
leiden tot spieronevenwichtigheden en spanning, wat mogelijk kan bijdragen aan aangezichtspijn.
Chiropractors beoordelen uw houding en verbeteren de uitlijning van de wervelkolom
gezichtspijn verlichten.

Duizeligheid kan verschillende onderliggende oorzaken hebben, waaronder problemen met het binnenoor,
vestibulaire disfunctie, bloeddrukproblemen, bijwerkingen van medicijnen of
neurologische aandoeningen. Verkeerde uitlijningen of subluxaties van de wervelkolom kunnen van invloed zijn
zenuwfunctie en leiden tot duizeligheid.
Chiropractische behandelingen, met name die gericht op de cervicale wervelkolom,
verlichting bieden bij bepaalde soorten duizeligheid, zoals cervicogene duizeligheid.
Cervicogene duizeligheid verwijst naar duizeligheid die voortkomt uit problemen in de nek
en kan gepaard gaan met nekpijn of stijfheid.
Het vestibulaire systeem, gelegen in het binnenoor, is verantwoordelijk voor het onderhoud
evenwicht, ruimtelijke oriƫntatie en coƶrdinatie. Het werkt in combinatie met
de visuele en proprioceptieve systemen om ons te helpen het evenwicht te bewaren en a
gevoel van stabiliteit.
Wanneer er een verkeerde uitlijning of beperkte beweging in de wervelkolom is, kan dit
mogelijk het vermogen van het zenuwstelsel aantasten om nauwkeurige signalen naar de
vestibulair systeem. Deze verstoring van de communicatie kan symptomen tot gevolg hebben
zoals duizeligheid, duizeligheid of onbalans.

Chiropractors herstellen de juiste uitlijning en mobiliteit van de wervelkolom en verlichten
spanning of druk op zenuwen die informatie doorgeven aan het vestibulaire
systeem. Dit verbetert de communicatie en functie van het zenuwstelsel
systeem, inclusief het vestibulaire systeem.

Het vestibulaire systeem, gelegen in het binnenoor, is verantwoordelijk voor het onderhoud
evenwicht, ruimtelijke oriƫntatie en coƶrdinatie. Het werkt in combinatie met
de visuele en proprioceptieve systemen om ons te helpen het evenwicht te bewaren en a
gevoel van stabiliteit.
Wanneer er een verkeerde uitlijning of beperkte beweging in de wervelkolom is, kan dit
mogelijk het vermogen van het zenuwstelsel aantasten om nauwkeurige signalen naar de
vestibulair systeem. Deze verstoring van de communicatie kan symptomen tot gevolg hebben
zoals duizeligheid, duizeligheid of onbalans.
Chiropractors herstellen de juiste uitlijning en mobiliteit van de wervelkolom en verlichten
spanning of druk op zenuwen die informatie doorgeven aan het vestibulaire
systeem. Dit verbetert de communicatie en functie van het zenuwstelsel
systeem, inclusief het vestibulaire systeem.

Incontinentie is het onvrijwillig verlies van controle over blaas of darmen en kan verschillende oorzaken hebben, waaronder verzwakte bekkenbodemspieren, zenuwbeschadiging, hormonale veranderingen, een moeilijke of langdurige bevalling of onderliggende medische aandoeningen. Chiropractie heeft invloed op de bekkenbodemfunctie en zenuwfunctie door aanpassingen van de wervelkolom en het bekken om de stabiliteit door het bekken te helpen verbeteren en de delicate zenuwen in dat gebied te ondersteunen die de bekkenbodem en blaas voeden.

Onze chiropractors zijn ervaren in het helpen van mensen in Amsterdam, Amstelveen en
omliggende gebieden met incontinentie komen weer op het goede spoor.